Πατήστε Εδώ

Πατήστε Εδώ

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 Περιεχόμενα | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία | Forum | Θέσεις Εργασίας | Newsletter | Faq   English   
graphical space
graphical space
graphical space
graphical space
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
graphical space

Ψήφισμα

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΨΗΦΙΣΜΑ


   Το Συμβούλιο του δήμου Βόλου για την ένταξη των μεταναστών, με ανησυχία παρακολουθεί την πρόθεση της, μη εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό, κυβέρνησης Παπαδήμου, να δημιουργήσει τρία στρατόπεδα, ουσιαστικά, συγκέντρωσης, για τους, όπως τους ονομάζει, παράνομους μετανάστες, σε κάθε ελληνική, διοικητική περιφέρεια. Τα στρατόπεδα αυτά θα λειτουργούν σαν χώροι αποθήκευσης "ανθρώπινων ψυχών" χωρίς πόρους, χωρίς κανένα σχεδιασμό και ιατροφαρμακευτική φροντίδα και με ιδιωτικούς φρουρούς για τη φύλαξη των έγκλειστων, τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για να επιβιώσουν τα υπάρχοντα ιδρύματα που προσφέρουν υπηρεσίες στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
   Το μεταναστευτικό πρόβλημα, γίνεται εκρηκτικό στις μέρες μας, κυρίως λόγω της μετακίνησης ολόκληρων πληθυσμών, εξαιτίας των επεκτατικών πολέμων, των δυσχερών οικονομικών συνθηκών στις όμορες χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία κλπ), καθώς και των περιβαλλοντικών καταστροφών. Δεν λύνεται όμως, με μέτρα διοικητικά, όπως απελάσεις, διώξεις, ηλεκτροφόρους φράκτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, παρά μόνο με μέτρα που θα αποτρέπουν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, δηλαδή όταν εξαλειφθούν η φτώχεια και οι πόλεμοι οι οποίοι και προκαλούν το μεταναστευτικό κύμα.
   Ήδη πολλοί έλληνες μετανάστες, λόγω της οικονομικής κρίσης, γνωρίζουν τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση σε χώρες όπως η Γερμανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία κ.α.
   Κατανοούμε πολύ καλά, τα προβλήματα που δημιουργούνται σε μέρη όπως το κέντρο της Αθήνας, από τη μεγάλη συγκέντρωση φτωχών μεταναστών, οι οποίοι αναγκάζονται να "στοιβάζονται" σε κατοικίες που τους προσφέρονται σε εξευτελιστικές τιμές, Η ανεξέλεγκτη αυτή εισροή λαθρομεταναστών συμβάλλει στην αναρχία της κοινωνικής ζωής, στην συνεχόμενη αύξηση της βίας, της εγκληματικότητας, της κακοποίησης και εκπόρνευσης παιδιών και γυναικών, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου όλων των συνανθρώπων μας, συμπεριλαμβανομένων και των μόνιμων μεταναστών που εργάζονται, φορολογούνται και διαμένουν χρόνια στη χώρα μας με τις οικογένειές τους.
   Δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Η λύση του όμως δεν είναι η γκετοποίηση και ο εγκλεισμός των ανθρώπων. Ποτέ δεν ήταν.
   Σήμερα θα είναι οι πρόσφυγες, αύριο οι έλληνες άστεγοι που ήδη κατακλύζουν τις πόλεις. Και στο τέλος, θα δούμε τις συνοικίες των πλουσίων να περιστοιχίζονται με ηλεκτροφόρα τείχη και ιδιωτικούς αστυνομικούς, που θα φρουρούν την ευδαιμονία μέσα σε μια θάλασσα φτώχειας και δυστυχίας…
   Γι αυτό λοιπόν:
-Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις φιλοπόλεμες πολιτικές που έχουν ως αποτέλεσμα την εισροή λαθρομεταναστών. Παράλληλα ζητούμε την ειρηνική περιφρούρηση των συνόρων, προκειμένου να εμποδιστεί η προσέλευση κι άλλων μεταναστών.
-Να δημιουργηθούν χώροι ανοιχτοί, φιλοξενίας και παροχής ιατρικής φροντίδας σε μετανάστες.
-Να γίνεται άμεση διευθέτηση των αιτήσεων χορήγησης πολιτικού ασύλου σε όσους διώκονται από τις χώρες τους, θύματα βασανιστηρίων κλπ.
-Νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν προς άλλες χώρες (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία), μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών, δεν επιθυμεί την παραμονή της στη χώρα μας
-Ριζική αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους μόνιμους μετανάστες, οι οποίοι εξαιτίας της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης αναγκάζονται από νόμιμοι να γίνονται παράνομοι.
-Όχι στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής.
-Η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των προσφύγων
-Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όχι στην αποθήκευση ανθρώπινων ψυχών. Ας αγωνιστούμε για μια πατρίδα που θα εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή και ειρηνική ζωή για τους ανθρώπους της, είτε αυτοί είναι έλληνες, είτε πρόκειται για εκείνους που οι συνθήκες τους έφεραν ως εδώ…Εκτύπωση Εκτύπωση    Αποστολή σε φίλο  
στο Portal
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
στο Internet
Google Google Search
Τοπικός Τύπος
Ειδήσεις της Ημέρας
Καιρός
Εφημερ.Φαρμακεία
Δρομολόγια ΚΤΕΛ
Πρατήρια Καυσίμων
Εκδηλώσεις
Κινηματογράφοι
e-Τύπος
Τηλεόραση
Ενδιαφέροντα Sites
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Κατάλογος ΟΤΕ
Ταχ. Κώδικες
<Μάιος 2019>
ΔΤΤΠΠΣΚ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
 
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει το portal?


Δείτε τα αποτελέσματα
 
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Πατήστε Εδώ
Συντελεστές | Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ | Τη σύνταξη των ειδήσεων επιμελείται η δημοσιογραφική ομάδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου
Developed by EXODUS